Szétfeszíti az MSZP-t Botka árulózása

Molnár Zsolt Szegedre utazik, hogy mentse a menthetőt az őt leárulózó Botkával.

A Népszava a hétvégén írt arról, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök keddre magához rendelte Botka Lászlót és Molnár Zsoltot. Utóbbi az MTI-nek hétfőn elmondta: Szegedre utazik, hogy Botka Lászlóval, pártja miniszterelnök-jelöltjével egyeztessen nézeteltérésükről. Botka a múlt heti 168 órában megjelent interjújában lényegében leárulózta az MSZP elnökségi tagját. Azt is mondta: a baloldali ellenzék között lehetnek olyanok, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, illetve vannak balekok is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti.

Molnár Zsolt az MTI-vel közölte: semmilyen személyes ellentéte nincs Botka Lászlóval, de azt szeretné, ha a stratégiai kérdéseket személyesen, illetve a MSZP testületei előtt beszélnék meg, nem pedig a nyilvánosság előtt.

"Célunk közös, a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszere) és Orbán Viktor kormányfő leváltása" - szögezte le a politikus.

Molnár Zsolt a múlt héten Botka László interjújára reagálva a hvg-hu-nak azt mondta:

„Az MSZP támogatottsága hosszú ideje nem éri el azt a szintet, amivel önmaga tudna indulni. A többi baloldali párt megbélyegzése, a tutyimutyi, a szövetségi politikának még csak a látszatát sem keltő magatartás a Fidesz kétharmados győzelméhez vezet.”