Folytatódik az MSZP belháborúja – Molnár visszaszólt az őt árulózó Botkának

Egyre durvábban üzengetnek egymásnak a szocialista politikusok.

„Sajnálom, hogy polgármester úr tovább folytatja a baloldali polgárháborút az MSZP-n belül és a baloldali pártok között”

- jelentette ki a hvg.hu-nak a szocialista képviselő. Molnár Zsolt kritikusan tette hozzá, hogy

az MSZP támogatottsága az elmúlt 8-9 hónapban érdemben nem változott, és a Jobbikot sem sikerült megelőzni.

Együttműködés, baloldali összefogás nélkül pedig nem lesz esély a NER leváltására.

„Azt, aki más véleményt mer megfogalmazni, nem demokratikus vitában, hanem megbélyegzés útján akarják eltávolítani, legyőzni. A szövetségi politikáról ősszel a választmánynak kell döntenie.”

Molnár azt is mondta: Molnár Gyulával ért egyet, aki megválasztása előtt széles körű együttműködésről, "vasárnapi ebédről" beszélt. A szocialista politikus leszögezte, őt nem lehet elnémítani vagy fenyegetni.

„Az MSZP támogatottsága hosszú ideje nem éri el azt a szintet, amivel önmaga tudna indulni. A többi baloldali párt megbélyegzése, a tutyimutyi, a szövetségi politikának még csak a látszatát sem keltő magatartás a Fidesz kétharmados győzelméhez vezet.”

Úgy fogalmazott: annak a látszatát is el kell kerülni, hogy a szövetségi politikára képtelen MSZP Orbán kottájából játszik, és nem akar választást nyerni.

Azt azonban már nem kerülthetik el, hogy az MSZP egy folyamatosan civakodó, szervezetlen pártnak tűnjön a közvélemény számára.