Most adhat egy pofont a mutyizóknak!

Nem kell mást tennie, csak a kishantosi biogazdára szavaznia, akitől a kormány mindent elvett. Itt megteheti.

Mint arról az Alfahír már korábban is beszámolt, még pár napig, január 31-ig lehet szavazni „Az év agrárembere – 2014” online szavazáson. Az Agrotrend.hu szakmai oldal által indított versenyben ugyan jól áll Bolye Ferenc, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságának és népfőiskolájának vezetője, de csak második, a határidő pedig hamarosan lejár.

Miért foglalkozzak én ezzel?

Mert a kishantosi központ több mint húsz éven keresztül folytatott vegyszermentes gazdálkodást 452 hektáros területén, és az ebből származó bevételből népfőiskolát tartott fent.
 
Viszont
a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság földjeit a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet 2013. novemberében egy jelenleg is jogvita alatt álló pályázati folyamatban elvette a kishantosiaktól, a „nyertesek” pedig azóta többször gyomirtóztak a korábban bio módon művelt, vegyszert nem látott területek többségén.
Márpedig
A glifozát nevű gyomirtó szer a legutóbbi kutatások szerint nagy valószínűséggel az emberekben is torzfejlődést okoz, a vizekbe jutva pedig az ottani élővilágot is pusztítja. És az egész ügy egyébként is egy földmutyi.
Bolye Ferenc az oldalon található bemutatkozása szerint nemcsak kiváló biogazda a nemzetközi hírű biogazdaságban, de ingyenes felnőttoktatás keretében továbbadja biogazdálkodással és fenntarthatósággal kapcsolatos tapasztalatait. Úgy tudjuk, az éppen a földpályázatok visszásságai miatt korábban az államtitkári posztról lemondó Ángyán József is támogatja Bolye Ferenc jelölését.
 
„Ügyvezetője egy olyan vidékfejlesztési központnak, amelyhez hasonlóakat álmodott a magyar vidékfejlesztési stratégia. Végsőkig kiáll a magyar közvagyon és a biogazdálkodás védelmében” - írják róla.
 
A földmutyi áldozatává váló kishantosi biogazdaság vezetőjére
mindehhez elegendő csupán Facebook-regisztrációval rendelkezniük. A szavazást 2 óránként meg lehet ismételni.