Most Öntől kér segítséget Ásotthalom

Új terepjáróra van szüksége a mezőőrségnek, de a Belügyminisztérium nem ad, így a magyar nemzet összefogásában bízik Toroczkai László.

"Végleg ki kell vonnunk a forgalomból az ásotthalmi mezőőrség öreg Lada Niváját, amelynek a fenntartása az állandó javítások és a nagy fogyasztás miatt túl nagy költségeket ró a kifejezetten szegény önkormányzatunkra. Mellesleg rombolja Magyarország tekintélyét az, hogy naponta lerobban a régi orosz terepjáró, miközben az illegális migrációról forgató külföldi stábokat kísérjük a határszélen" - írja Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a Facebook oldalán.

Ugyanitt az is olvasható, hogy kértek ugyan Pintér Sándor belügyminisztertől egy használható terepjárót, de nem kaptak, így most a lakossághoz fordulnak. Toroczkai azt ígéri, hogy ha "Ásotthalomnál elkezdődik a kerítésépítés, mi be fogjuk bizonyítani, hogy azon egyetlen migráns-csoport sem fog átjönni" - ehhez viszont új terepjáróra van szükségük. Ennek érdekében gyűjtést szervez az önkormányzat letéti számlájára, ahova várja mindazok adományait, akik egyet értenek a céllal. 

"Bízom benne, hogy ha a Kétfarkú Kutyapárt ellenplakátjaira 33 millió forintot adtak össze az emberek, akkor talán ez a teljesen értelmetlen plakátháborúnál sokkal hasznosabb cél is megértésre talál" - írja Toroczkai, aki maga is beszállt 20.000 forinttal. 

A polgármester folyamatosan tájékoztatni fogja a Facebook oldalának követőit a gyűjtés állásáról. Amennyiben pedig összejön a terepjáró, úgy a gépkocsin a következő szöveg lesz feltüntetve a nemzeti jelképeink mellett: „Megvalósult a magyar nemzet összefogásából”.

Az adatok

Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat
Bankszámlaszám: 10201006-50225253-00000000 (K&H Bank, letéti alszámla)
Kérjük, hogy a közlemény rovatba írják be: „Terepjáró”