Most sem lesz szegényebb Mészáros Lőrinc

Már összeszámolni is nehéz az ide-oda röpködő milliárdokat.

A Mészáros és Mészáros Kft. a tivadari híd feletti szakaszon, konzorciumban kezdhet neki a munkálatoknak.

Nem nagy meglepetés, hogy a híd környékének építési beruházásait a szintén Mészároshoz köthető Magyar Vakond Kft.végezheti, nettó 4,8 milliárd forintért.

A hetilap a múlt héten számolt be róla, hogy a Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert. A két cég összesen 3,2 milliárd forintért végzi majd a beruházást.

A Tisza alsóbb szakaszán, Kisköre és Szolnok között szintén jelentős, 16 milliárdos építkezések zajlanak. Szakértők szerint azonban nem a víz elvezetését kellene megoldani, hanem tárolók építésére lenne szükség.

Sajtóértesülések szerint a Magyar Vakond Kft. tulajdonosa, Varga Károly korábbi üzlettársával, Szíjj Lászlóval együtt irányít több, a Mészáros családhoz köthető céget, például Orbán Viktor barátjának, a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-t, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-t.

Mészáros Lőrinc napi 20 órát dolgozott, de megtalálta a nagyság receptjét, és már rendben van

Az egész oldalas fotóval illusztrált beszélgetés nagyjából harmadában a felcsúti Akadémia remek eredményeiről, illetve a település és a régió előtt nagyszerű jövőről olvashatunk. A Mészáros cégei által idén elnyert 225 milliárdnyi közbeszerzésre azonban valahogy nem jutott hely az ötoldalas interjúban.