Jön a Bridget Jones 3 - Hugh Grant nélkül

Lesz Bridget Jones 3, lesz Renée Zellweger és Colin Firt - csak Hugh Grant nem.

Ismerjük a Bridget Jones-sztorit: bugyuta is, eszetlen is, cserébe vicces és kedvesen ironikus a nőkkel szemben. Hugh Grant beválogatását viszont egyetlen filmes produkciónak sem tudom megbocsátani. Teljességgel érthetetlen, miért kell egy anyámasszonykatonája antiférfi biodíszletnek a filmekbe, aki ha mégis alkot valamit, az két dolog lehet: az egyik, hogy néz, mint egy éhező-fázó kiskutya a menhelyen, a másik, hogy úgy megy, mint aki becsinált.
 
 
De azért mégis… jön a Bridget Jones harmadik része, amellyel az időtlen műalkotás immár trilógiává avanzsál, viszont nem lesz benne ez a… mi is lenne a legjobb jelző? Nyápic? Szóval: nyápic Hugh Grant. Így meg, félek, mégse lesz az igazi. Főleg azért nem, mert jön cserébe Patrick Dempsey, a Grace klinika sztárja, aki annyira más műfaj, mint kollégája, hogy félő, a Bridget Jones-sorozat életében itt összeforraszthatatlan törésnek leszünk szemtanúi. 
 
 
A Bridget Jones's Baby című film egyébként nem is Helen Fielding harmadik Jones-regényén (Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3.) alapul, a forgatókönyv az írónő újságcikkei nyomán készült. 
 
***Spoilerveszély***
 
A harmadik regény sok vitát váltott ki a Bridget Jones-rajongók körében, mivel abban meghal Mark Darcy, akit a filmekben Firth alakított. A film esetében viszont ezek szerint biztosra mennek, és nem nyírják ki a Grantnél egyébként - ezekben a filmekben - egy fikarcnyival sem fickósabb Firth-öt.
 
 
A vígjátékot Shanon Maguire rendezi, aki az első produkciót is jegyezte. A forgatás október 2-án kezdődik brit helyszíneken. A szkriptet David Nicholls írta Fielding közreműködésével. 
 
A Bridget Jones naplója és folytatása, a Mindjárt megőrülök! - Bridget Jones naplója 2. című könyvekből forgatott produkciók a műfajukban igazi blockbusterek voltak 2001-ben és 2004-ben. A harmadik epizódot 2009 óta tervezik.