Valószínűleg július 2-tól mehetünk újra moziba

Valószínűleg július 2-tól mehetünk újra moziba

A veszélyhelyzet megszűnésétől függetlenül egyelőre nincs konkrét útmutatás arra, hogy mikor nyithatnak újra a mozik, de a legvalószínűbb dátum július 2-a – derül ki az N1TV Kultpolis című műsorából, melyben Buda Andrea, a Cinema City marketing igazgatója beszélgetett Gulyás Balázs filmes szakemberrel.

A műsorban elhangzott, hogy a leállás idején sem hagyták a termeket magukra, valójában minden nap karbantartásokat végeztek a mozikban azért, hogy az induláskor minden rendben legyen és technikailag is felkészültek legyenek. Az újranyitás végső időpontja azonban az engedélyeken túl a filmforgalmazóktól is függ.

Buda Andrea azt mondta, terveik szerint a családokat nem ültetnének szét egymástól, sőt együtt maradhatna minden olyan csoport, ami együtt vásárol jegyeket.

A rendszer arra lett felkészítve, hogy 1-1 hely marad üresen a jegyvásárlók –vagy azok csoportjai- között – mondta, az ugyanakkor nem érné meg a cégnek, ha például 100 főben maximalizálnák a nézők számát.

A Kultpolisban arról is szó volt, hogy a víruskrízis a hazai koncertszervezőket sem kímélte, ennek részleteiről a Budapest Park ügyvezetője, Kólya Dániel beszélt.