Mozinyitás? - "A 14-18 évesek biztosan nem az anyukájukkal szeretnének moziba menni"

Mozinyitás? - "A 14-18 évesek biztosan nem az anyukájukkal szeretnének moziba menni"

Várni kell még a legnagyobb hazai mozihálózat, a Cinema City-k nyitására, mert ők nem tartoznak majd azon mozik közé, akik szombattól már fogadni fognak nézőket - írja a Portfolio

Buda Andrea, a Cinema City mozihálózat Marketing és PR igazgatója nyilatkozott a portálnak arról is, hogy a nyitásuk pontos dátuma még bizonytalan, mivel ahhoz komoly előkészítés szükséges: a büfé raktárkészletétől kezdve az új személyzetről való gondoskodásig. Utóbbi esetében többnyire a diákok foglalkoztatása kapott eddig is hangsúlyt, de idő kell ahhoz, hogy új fiatalokat találjanak, hiszen a hónapokig tartó zárás ideje alatt már sokan befejezték tanulmányaikat, sokan pedig azóta más szektorban helyezkedtek el. Munkaerőként tehát több száz főt keresnek.

A mozihálózat képviselője szerint bár jelentős bevételkiesést könyveltek el a több havi zárással, azonban a jegyek díjszabásán nem terveznek változtatni.

A Cinema City dolgozóinak kötelező lesz a maszk, és kézfertőtlenítőkkel, rendszeres takarítással gondoskodnak a vendégek biztonságáról, akiknek a vetítés során nem lesz kötelező viselniük azt - ismertette az igazgató, hozzátéve, hogy

a tervek szerint 70 százalékos kapacitással működnek majd.

Emellett úgy véli, az embereknek van igénye a mozira, már csak azért is, mert a mozizás a szórakozás egyik legolcsóbb formája.

Kitért arra is, hogy a jelenlegi szabályozás értelmében a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúval, hozzátartozóval vagy kísérővel mehetnek moziba. Mivel ez a korosztály a mozik fontos célcsoportját jelenti, ezért az ő lehetőségeik eléggé korlátozottak.

A 14-18 évesek biztosan nem az anyukájukkal szeretnének moziba menni 

- jegyezte meg a lapnak Buda Andrea, aki szerint az tűnik valószínűnek, hogy a forgalmazók először nem ezeknek a korosztálynak szóló filmeket tűzik majd műsorra.

Mint ismert, a miniszterelnök péntek reggeli rádiónyilatkozatából kiderült, hogy szombattól, a 4 milliós beoltottság elérése után újabb enyhítések várhatóak, noha a felnőttek számára védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatóak a mozik, színházak, éttermek, konditermek és más létesítmények. A 18 éven aluliak pedig az ő felügyeletük mellett vehetik igénybe ezen szolgáltatásokat. Ekkor beszélt Orbán Viktor arról is, hogy a 16-18 év közöttieket május 10-től Pfizer-vakcinával fogják oltani.

Az oltási mérföldkő elérésével és az újabb enyhítésről szóló rendelet hatálybalépésekor a Budapest Film mozijai (a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin) ismét kinyitnak, várhatóan szombattól, ezzel elindítják műsorrendi vetítéseiket az előírt szabályoknak megfelelően.