Közpénzed, közmédiád: a csúnya ellenzék elveszi majd a pénzed :(

Közpénzed, közmédiád: a csúnya ellenzék elveszi majd a pénzed :(

Noha az elmúlt évtizedben bárki számára világossá válhatott, hogy a közmédia szélsőséges mértékben alá lett rendelve a Fidesz politikai érdekeinek, kampányok alatt ez is csúcsra járatható.

Az MTVA részeként működő Magyar Távirati Iroda (MTI) például egyszerű lapszemleként közöl tovább olyan propagandaanyagokat, mint a következő címmel ellátott munka:

Választás 2022 - Magyar Nemzet - A baloldal egyenlő a megszorításokkal

Maga az írás nem érdekes, mert csak egy kormánypártoknak kedves kutatócég hozta ki eredményül, hogy az emberek megszorításokat várnak a baloldaltól, ami ugye eleve nem baloldalt takar, hanem jobboldalt is, azaz néhány kivételtől eltekintve nagyjából mindent, ami nem a NER része. A kutatás eredményei pedig aligha véletlenül támasztják alá a kormányzat üzeneteit.

Természetesen az, hogy az MTI ilyen és ehhez hasonló tartalmakat közöl le, valóban eltörpül az olyan közmédiás Fidesz-propagandatermékek mellett, mint például Bende Balázs kicsit sem kommunista beütésű előadásai az állami tévé képernyőjén:

De legalább hatósági áras lesz az Orbán-kormány alatt alapvető élelmiszernek tekinthető, valójában a társadalmi szegénység bizonyítékának is megfelelő csirkefarhát.