A köztévé híradója még önmagát is meghamisítja

Ugyanaz a riport két narrációval.

Az Index felháborodott olvasói levelet kapott, amiben megmutatták, hogy a köztévé hogyan hamisította meg saját híreit a propaganda nyomatékosítása érdekében.

Egy és ugyanazon riportot két egymást követő napon teljesen más szöveggel, más értelmezésben adták le az esti híradóban.

A riport a boszniai határnál tapasztalt menekülthelyzettel, és az ott történt atrocitásokkal kapcsolatban készült. Pénteken még egy hosszabb bevágásban állítólag (már ebben sem vagyunk biztosak) azt nyilatkozza egy bangladesi férfi, hogy sokan megsérültek, amikor a bosnyák-horvát határon a menekültek összecsaptak a horvát rendőrökkel, majd a végén hozzáteszi, hogy mindig a pakisztániak és az afgánok verekednek, de a bangladesiek soha sem szoktak.

Aztán szombaton ismét levetítette az MTVA híradója a riport rövidebbre vágott változatát, ami alatt a narrációt is átírták. Ebben a "fordításban" már csak ennyi szerepel:

A horvát határőrökkel szoktunk harcolni. Át akarunk jutni - mondja ez a bangladesi migráns.

Papp Dánielről, aki idén ősztől ül az MTVA vezérigazgatói székében korábban már a bíróság is kimondta, hogy hírhamisító.