(Mű)balhé a Farkasodúban

Egyed Zsolt szerint Farkas Flóriánt például olyan jól integrálta a Fidesz, hogy az cigányságáról és elszámolási kötelezettségeiről is megfeledkezett.

A jobbikos politikus emlékeztetett: Farkas Flórián jelenleg a Fidesz parlamenti soraiban foglal helyet, ráadásul miniszterelnöki megbízott, annak ellenére, hogy már a rendszerváltás előtt háromszor volt büntetőeljárás alá vonva. Őt - mint ismert - 1996-ban Göncz Árpád mentette meg az eljárástól hűtlen kezelés ügyében. A Fidesz szemében jól teljesítő Farkas ennek ellenére megkapta a Híd munkaprogram vezetését. Ez a kecskére a káposztát tipikus esete, bár itt a kecskéket bízták a Farkasra, aki jól is lakott. A teljesség igénye nélkül lássunk néhány anomáliát a munkaprogram elszámolásból: 30 millióért olyan tanulmányt írattak, ami arról szólt, hogyan lehet toborozni embereket. Másik 20 millióért pedig arról született tanulmány, hogy milyen szoftvereket vegyenek. Fél évre csaknem 30 millió forintért béreltek autókat - írja a képviselő.

A Fidesz-kormány cigányintegrációs programjai eddig csupán néhány vezetőt integráltak be, Farkas Flóriánt például olyan jól, hogy cigányságáról és elszámolási kötelezettségeiről is megfeledkezett. Az új választási törvény értelmében, kis erőfeszítéssel kisebbségi képviselő is lehetett volna, de inkább folytatta nászát a Fidesszel. Neki pénz, a Fidesznek 260-270 ezer szavazó. A cigányoknak pár zsák krumpli, pár ezer forint a munka és a felzárkózás helyett. Ennek következménye a fokozódó cigánybűnözés, ami nap, mint nap sújtja a jogkövető lakosságot.

Akarattal a kormány már rég rendet tehetett volna a Cigány Önkormányzat háza táján, de nem tett. Így mind Farkas, mind Hegedűs hangoztathatja, hogy a kormány támogatja őt. És valóban, a kormány őket támogatja, de mást nem. Ugyan miért? - áll Egyed Zsolt közleményében.