Mustang-ügy: rendőrség nyomoz a fideszes műbalhé miatt

A Somogy megyei jobbikos képviselő szerint a közterület-felügyelők bevallottan azért akarták megbüntetni, mert a városvezetés erre utasította őket, holott érvényes parkolási engedéllyel rendelkezik. Állítólag azt mondták, Borhi Zsombor alpolgármester utasítására még az ebédjüket is félbe kellett szakítaniuk, hogy kimenjenek megbüntetni a jobbikost. Takács Richárdnak egyébként az otthona és irodája is abban a sétálóutcában van, és állítása szerint egyáltalán nem ritka, hogy ott állnak meg az autók, legálisan.

A "vegzálás" után Takács, aki egyébként ügyvédként és vállalkozóként is tevékenykedik, hivatali visszaélés miatt feljelentést tett, a birtokunkba került iratok szerint pedig a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozásba is kezdett az ügyben.

A botrányt kirobbantó helyi lap azt is állította, hogy az önkormányzat nem is ad ki ilyen engedélyt. Pedig kiad, és még az is szerepel rajta, hogy a sétálóutcába is be lehet vele hajtani:

Egyébként egy másik lap, ami nem a fideszes önkormányzathoz köthető, lehozta, hogy Kósa Lajos fideszes parlamenti képviselő barátaival szinte ugyan ott parkolt motorral, de őket nem büntették meg. Sőt, egy másik cikkükben olyan lehetőségre is felhívták a figyelmet, hogy az egész kampány valójában azért indult, mert egy jobbikos feljelentés után most végeztek kihallgatásokat egy helyi cég visszaéléseinek kapcsán.

Sajnos megalapozottan tarthatok attól is, hogy a fideszes városvezetés akár nyomást is gyakorolva a hatóságokra, azokat felhasználva állna bosszút a vállalkozásaimon - közölte lapunkkal a jobbikos képviselő, akit érvényes engedélye ellenére akartak megbírságolni, majd mindezt fideszes és balliberális lapok támogatták lejárató cikkek sorával.

Frissítés, 07.09.:

Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző csütörtökön közölte, hogy a városvezetés nem küldött "köztereseket" a képviselőre, és ilyet az intézkedő felügyelők nem is állítottak. Szerinte a közterület-felügyelők jogszerűen tették a dolgukat és teszik minden tudomásukra jutott esetben.