Na, most telt be a pohár: vonatokat dobálnak a migránsok

A vonatközlekedés biztonsága érdekében a MÁV péntek délutántól határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon - adja hírül az Origo. A döntés azt követően született meg, hogy a Vasutasok Szakszervezete a vasúti társasághoz fordult, jelezve, hogy péntek reggel a sínek mentén, illetve a síneken haladó migránsok megdobálták a Horgos és Szeged között közlekedő szerelvényt. 
 
A levelet jegyző Meleg János szakszervezeti vezető szerint az incidensre azért került sor, mert "az illegális bevándorlókat zavarja, hogy a haladásukat akadályozzák a  közlekedő vonatok." Úgy véli, az, hogy senki sem sérült meg, "csak a jó szerencsén múlott".
 
Tetszik érteni? A migránsok, akik a kerítést kikerülve haladnak a vasúti pályán,
azon vannak felháborodva, hogy a síneken időnként vonatok is elhaladnak, így nekik néhány percet várniuk kell. 
Na, most megértem, hogy, ha valaki a háború poklából érkezik, több ezer kilométert vándorolt, szomjas, éhes és fáradt, az ingerültebb, adott esetben akár hajlamos szociopataként is viselkedni. Lehet, hogy hasonló helyzetben az én gyógyszerem is elgurulna. 
Megértem, de leszarom. 
Mert, ami érthető, az nem mindig elfogadható is. Vonatokat - egyáltalán bárkit és bármit - megdobálni meg egészen biztosan rohadtul elfogadhatatlan. És, ami nem fogadható el, az ellen tenni kell. Aki ellenzi a Honvédség bevetését a határvidéken, az menjen le szépen Horgosra, és próbálja meg szép szóval rávenni a migránsokat, hogy ne támadjanak rá a vonatokra, meg úgy általában ne viselkedjenek már megvadult söpredékként. Ha sikerül nekik, becsszóra, én magam vágom át a kerítést...