Nácizás, rasszistázás, elhallgatás - a kormánypárti média visszarepít minket 2009-be

Ön rosszul tippel, ezek nem 2009-ből származó hírek - hanem 2016-ból.

A Habony&Vajna Corporation jól bevált munkamódszere szerint hétfőn a Ripost indította el, majd kedd reggelre a Lokáltól a 888-on és TV2-n át az Origóig végigfutott a teljes hazai médián a Szegedi Csanád töredelmes önvallomásán alapuló, a "náci Jobbikot" jól leleplező - amúgy jó fél éve bemutatott - "dokumentumfilm" híre. Ma reggel már G. Fodor Gábor féltette Magyarország nemzetközi jó hírét a gonosz fasisztáktól.

Kedden délelőtt pedig Sneider Tamás tette közzé a Facebookon, hogy az érdi lakásmaffiával kapcsolatos közleményét nem volt hajlandó közölni az MTI, mert annak tartalma

"faji megkülönböztetést kifejező, a kisebbségeket sértő vagy gyűlölet keltésére alkalmas."

Az érdi asszonyt házából hamis szerződéssel kitúró család ugyanis történetesen cigány származású, és a Jobbik alelnöke nem átallotta ezt a tényt megemlíteni.

 

Így túrta ki házából a családot az érdi cigánymaffia

Nyár végén egy érdi nő és gyermekei arra ébredtek, hogy az általuk lakott kertes ház konyhájában egy vadidegen cigány család üldögél, az idegenek az ingatlan alsó szintjét teljesen elfoglalták. A magyar asszony tulajdonának a felét másfél hónapja mintegy tucatnyi idegen birtokolja teljesen önkényesen, a rendőrségtől még minimális segítséget sem kapott, ő és két lánya kénytelenek voltak elmenekülni saját otthonukból.

 

A politikus bejegyzésében visszautasítja a "hazug indoklást".

Miközben százak életét tették és teszik tönkre ezekben a pillanatokban is hasonló módszerekkel a bűnözők, addig a Távirati Iroda sajátos elfogultságával gátat szab a gyors és hiteles hírszolgáltatásnak, holott éppen ez lenne az egyik feladata.

- mutat rá Sneider. A politikus arra kéri oldala követőit és "minden igazságszerető honfitársát", hogy bejegyzése megosztásával "segítsenek áttörni az elhallgatás falát". Megerősíti azt is, hogy " MTI-vel, vagy MTI nélkül" kedden fél kettőkor a helyszínen tájékozódik a helyzetről. 



Ilyen lelkes antifa küzdelmet, nácizást és elhallgatást utoljára nagyjából a Jobbik első komoly sikerét hozó 2009-es európai parlamenti választási kampány finisében produkált a kormánypárti média. Csakhogy

akkor az egy balliberális kormány volt, azt a sajtót pedig balliberális sajtónak hívtuk, és akként is utáltuk. 

Az fideszes érvelés szerint a Népszabadság megszűnése nem hagy jelentős űrt a hazai nyilvánosságban. Nos, ami azt illeti, a kormánypárti korrupciós ügyekről szóló címlapok eltűnnek - de a véleményoldal szelleme valóban töretlenül él tovább a fideszes médiakombinátban.