Nem árulta el a miniszter, hogy zavarja-e még a vörös csillag

Nincs mit erről mondani. 

A DK-s Vadai Ágnes trollkodta meg egy kicsit Nagy István agrárminisztert egy korábbi fideszes "szabadságharc" és annak tragikomikus végeredményének felelevenítésével.

Emlékeznek még? Valamikor nagyon régen, 2017 márciusában az Orbán-kormány épp úgy akart leszámolni a kommunista múltjával, hogy nyilvánosságra hozta az ügynökaktákat, hogy megalkotta a lusztrációs törvényt, hogy leszedette volna a vörös csillagot a Heineken palackjairól.

Bár az ötlet bornírt volt, de azért tematizálni mégiscsak lehetett egy ideig ezzel is.

Végtére mindegy is, mert 2018 májusában (tehát 1 évvel és 2 hónappal később) Nagy István első nyilvános szereplésén bejelentette, hogy az Orbán-kormány stratégiai megállapodást kötött a vörös csillagos holland multival.

Erre az esetre emlékeztette a DK-s politikus az agrárminisztert, azt tudakolva tőle, hogy akkor most már nem zavarja az Orbán-kormányt a vörös csillag.

Nagy István láthatóan nem tudott mit kezdeni a hajdani "szabadságharc" kudarcos emlékével, így csak annyit válaszolt, hogy a magyar Btk. szerint az ötágú vörös csillag önkényuralmi jelképnek minősül, valamint hogy a "Lex Heineken" parlamenti tárgyalása lezárult.

Persze a végeredményt elhallgatta, mind a fegyverletételt, mind a ki- és megegyezést.

Csak a zavar maradt.