Nagy tempóban gyűjti a Jobbik az aláírásokat

A lakosok nem csupán az országszerte megjelenő standokon, de már internetes felületen is kifejthetik véleményüket a bevándorlásról és a korrupcióról – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel alelnök. Az íveken szereplő antikorrupciós javaslatok olyan célokat szolgálnak, mint hogy a politikusokat

  • gazdasági bűncselekmények után duplán büntessék,

  • ne élhessenek a mentelmi jogukkal,

  • ne legyen ügyeikben elévülési idő,

  • négyévente kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vessék őket.

A bevándorlással kapcsolatban pedig a tétel az, hogy

  • kvóták, vagy visszatoloncolás útján se lehessen bevándorlókat telepíteni Magyarországra.

A Jobbik alelnöke sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az aláírásgyűjtést önmagában nem tartják túl harcias eszköznek, de a semminél végül is jobb. Viszont javasolják, hogy a bevándorlási kérdésben legyen országos népszavazás, ami már nagyobb erővel bír a nyugati hatalmak elleni diplomáciai csatározásokban.

Ehhez jogi aggályok miatt módosítani kellene az Alaptörvényt, de mivel a Jobbik hiába nyújtotta be már korábban is az ehhez szükséges jogi módosításokat, a Fidesz-KDNP azt először tárgysorozatba sem vette, másodszorra pedig egyszerűen leszavazták.

Z. Kárpát Dániel kifejtette: azért tartják szükségesnek a bevándorlás elleni határozott lépéseket, hogy a jövőben megalakuló kormányok se tudjanak önkényesen idegeneket betelepíteni Magyarországra.