Nagyon nehéz ellenfelet nyomott le a női vízilabda-válogatott

A találkozót a harmadik negyedben döntötte el a gárda, mivel ezt a szakaszt 6-3-ra nyerte. Az összecsapás egyik legjobbja a négy lövéséből négygólos Czigány Dóra volt.

A magyar válogatott csütörtökön a spanyolokkal, szombaton pedig a címvédő és világbajnok amerikaiakkal játszik a csoportban. A kvartettből minden csapat bejut a negyeddöntőbe.

"Kína nagyon nehéz ellenfél, amelyet a magyar válogatottnak az elmúlt két és fél évben nem sikerült legyőznie. Egyrészt emiatt is örülök a győzelemnek, másrészt nagyon fontos volt a jó kezdés az olimpián, harmadrészt pedig adhat egy olyan önbizalmat a következő mérkőzésekre, amely kell a csapatnak"

- nyilatkozta a medenceparton Bíró Attila.

"Ez a kínai csapat komoly játékerőt képvisel, de a harmadik negyedben sok mozgással fel tudtuk őket törni, ez volt a fordulópontja a mérkőzésnek, ez által tudtunk több akció- és átlövésgólt dobni."

Az MTI érdeklődésére elmondta, két-három gólt "ajándékoztak" az ellenfélnek, az ilyen hibákat kell elkerülni a folytatásban. "A spanyolok ellen egy-két védekezési hibát kell kijavítani, az egy még komolyabb csapat, többre lesz szükségünk ellenük, az amerikaiakról nem is beszélve" - mondta.

"Ilyen értelemben jó is a sorsolás, mert a spanyol csapatot egy fokkal erősebbnek érzem, az amerikait meg nyilván, ezért remélem, lépéséről lépésre tudjuk majd összerakni a játékunkat"

- tette hozzá a szakember.