Orbán EU-ügyi minisztere lehet a visszatérő Navracsics

Orbán EU-ügyi minisztere lehet a visszatérő Navracsics

A korábbi igazságügyi miniszteri posztból brüsszeli bürokratává, pontosabban uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor ismét bársonyszéket kaphat Orbán Viktortól. A 24.hu információi szerint az ötödik Orbán-kormányban

egy olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét.

A lap szerint ez azt jelentené, hogy Navracsicshoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Nem a korábbi EU-biztos az egyetlen, aki sajtóinformációk szerint kis kihagyás után ismét miniszteri tárca várományosa. Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy az egyéni választókerületben Márki-Zay Pétert legyőző Lázár János korábbi kancelláriaminiszter újra bekerülhet Orbán Viktor kormányába.

Népszava: egyre biztosabb Lázár János visszatérése a kormányba

Több informátorára hivatkozva írja a Népszava, hogy Lázár János visszatérése a kormányba egyre biztosabbnak tűnik, miközben Pintér Sándor marad a belügy élén, Kásler Miklós pedig valószínűleg nyugdíjba vonul. Az új, immár ötödik Orbán-kormány májusban esedékes felállásában a lap más változásokról is értesült.

Navracsics Tibor idén a tapolcai központú Veszprém megye 3. választókerületében indult, és viszonylag szoros versenyben győzött Rig Lajos, az Egységben Magyarországért jobbikos jelöltjével szemben. Az ellenzéki egészségügyi szakpolitikus ezt követően közölte, visszavonul a politikától, és korábbi szakmájában, mentődolgozóként helyezkedik el.