Az NB I leállítását kérik a játékosok

Az NB I leállítását kérik a játékosok

Bár Európa nagy részében leálltak a nemzeti bajnokságok, idehaza a labdarúgó-bajnokságot még a koronavírus-járvány sem állíthatja meg. A játékosok azonban inkább a felfüggesztést szeretnék, saját egészségük megóvása érdekében. 

A tegnapi Honvéd - Kisvárda mérkőzés után az egyébként olasz nemzetiségű Davide Lanzafame, a hazaiak játékosa úgy nyilatkozott:

"A koronavírus már nem csak az én országomat érinti, világméretű problémává vált, elérte Magyarországot is. Nagyon remélem, hogy ebben a szituációban a szövetség felfüggeszti a bajnokságot, mert az egészség, az emberi élet a legfontosabb, a foci csakis másodlagos lehet. Szeretném a legjobbakat kívánni honfitársaimnak és a világ többi részének is!“

 A Paks hálóőre, Holczer Ádám ma egy videóüzenetbe kérte a szövetség vezetőit, hogy függeszék fel a bajnokságot. 

„Arra kérném önöket, hogy a történelmünk nagy napján hozzanak felelős döntést, és szüntessék be a jelenleg zajló magyar bajnokságot” – üzente Holczer Ádám, a Paks kapusa, aki a többi labdarúgóhoz is felhívást intézett, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéséhez, és segítsenek elérni a célját.

Mint ismert, Európában jelenleg Magyarországon kívül Oroszországban, Ukrajnában, Szerbiában, Törökországban és Kazahsztánban nem állt le a bajnokság egyelőre. Sőt Oroszország és Ukrajna esetében még a nézőket is beengedték a találkozókra.