A Fradi a 92. percben lőtt góllal győzött a Honvéd ellen

A Fradi a 92. percben lőtt góllal győzött a Honvéd ellen

Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett.

A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes.

A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 7011 néző, v.: Iványi

gólszerző: Uzuni (92.)

sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)

(MTI)