A Paks nagyon elverte az MTK-t

A Paks nagyon elverte az MTK-t

A Paks 4-1-es győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

Jobban kezdett és az első félidőben végig veszélyesebben is futballozott a Paks, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést, de Szabó János találatát videóbírós vizsgálat után les miatt érvénytelenítették. Tíz perccel később a hazaiak az első kaput eltaláló próbálkozásukból előnybe kerültek, de a sokkal jobban támadó vendégek előbb Szabó révén egyenlítettek, majd még közvetlenül a szünet előtt meg is fordították az állást.

Fordulás után 12 perc alatt gyakorlatilag el is döntötte a találkozót a Paks: előbb egy szabadrúgással induló kombináció végén Szabó János duplázott, négy perccel később pedig a góllövőlistát vezető Ádám Martin megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját. Utóbbit követően hosszas videobírózás következett, amely aztán kizárta a leshelyzetet.

A folytatásban már nem történt változás, de a lefújásig inkább az MTK kapusának akadt dolga, kétszer bravúrral kellett hárítania.

A Tolna megyei együttes három nyeretlenül megvívott találkozó után diadalmaskodott újra, a fővárosi kék-fehéreknek pedig ez sorozatban a második, az idényben pedig már a tizedik vereségük.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

OTP Bank Liga, 17. forduló:

MTK Budapest-Paksi FC 1-4 (1-2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Miovski (16.), illetve Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.)

sárga lap: Miovski (34.), Mezei (52.), Ramadani (70.)

(MTI)