Ne hagyja ki! Hiller István körmönfont választ adott Hunvald-ügyben

A riporter arra volt kíváncsi: Hiller mit gondol arról, hogy az ismét eljárás alatt álló Hunvald Györgyöt választotta elnökül az MSZP VII. kerületi alapszervezete.

A felvételen 10:28-nál kezdődik ez a rész:

„Ebben az ügyben nekem az a véleményem, mint a Magyar Szocialista Párt elnökének. És ezt elvi kérdésnek tartom. Azért, mert túl közel vagyunk a mi megválasztásunkhoz, és azért, hogy legyen világos, hogy itt nem többfejűség van az MSZP-ben. Az MSZP elnöke, a mi megválasztott elnökünk a párt első embere”

– felelte Hiller, aki lényegében úgy válaszolt, hogy nem válaszolt. Molnár Gyula véleményére hivatkozott, de arról már nem esett szó, hogy mi az MSZP új elnökének az álláspontja.

"Az van, amit a Magyar Szocialista Párt elnöke mond, az én véleményem pedig a választmány elnökeként ebben az ügyben az, ami az MSZP megválasztott elnökéé, Molnár Gyuláé"

- ismételte Hiller.

A riporter nem adta fel, azonban sikertelenül próbálkozott azzal, hogy Hillert valami értékelhető választ csikarjon ki a szocialista politikusból.

„Mit tudnak ilyenkor tenni, amikor ezt nap mint nap meg fogják kapni” – kérdezte a riporter.

Hiller határozott, de érthetetlen válasza csupán annyi volt, hogy

„Nem!”

A szocialista politikus azt azért elárulta, hogy az ő fejében nincs Hunvald-ügy, és azt hajtogatta, hogy azt fogja helyeselni, amit Molnár Gyula tesz.

„És az világos az ön számára, hogy mit fog tenni, egyáltalán, mit tehet, aminek a végén a kérdés mégis csak az lesz, hogy maradhat, vagy nem maradhat?”

– kérdezte a riporter.

„Igen, nekem kristálytiszta”

– mondta Hiller.

„Igen vagy nem?”

– kérdezett vissza a riporter.

Az kristálytiszta, hogy milyen lehetőségekkel bír. De nem fogom előbb elmondani, mint hogy ő lép”

– válaszolta a szocialista politikus.