Nekiment a Falnak az ENSZ képviselője

Még soha nem volt ilyen sok menekült, mint most – árulta el a cink.hu számára Montserrat Feixas Vihé az ENSZ menekültügyi szervezetének közép-európai régiós képviselője. 

Az ENSZ munkatársa úgy látja nem a kerítésépítés a megfelelő válasz a menekültproblémára, a kormányoknak nem azt kellene figyelniük, hogyan szabadulhatnának meg minél egyszerűbben a menekültektől, hanem a rászorulóknak kellene segíteniük. Hozzátette azt is, hogy az Európai Unió kötelessége, hogy Magyarországot támogassa a segítségnyújtásban.

Elismerte azt is, hogy Magyarországon ugyan 55 ezer ember kért menekültstátust, de ezeknek majdnem a fele nem háborús zónából, hanem például Koszovóból érkezett. Úgy vélte, hogy nem szabad Szerbiába küldeni a migránsokat, mert a balkáni ország nem képes a menekültellátásra.

Miután Mark André Goodfriend az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője itt hagyott minket, úgy látszik az új, magyarnevelő, jó barát ENSZ-ből lesz érkezett. Montserrat Feixas Vihé korábban kifejtette azt is, hogy menekültek voltak az első magyarok is, akikkel találkozott.