Nem bízza a véletlenre: Orbán Viktornak még vasárnap sincs kampánycsend

Nem bízza a véletlenre: Orbán Viktornak még vasárnap sincs kampánycsend

A miniszterelnök nem áll le még ma sem a kampányolással. Amint leadta szavazatát, újra nekifogott a mozgósításnak. A fideszes propagandát sem pihenteti.

Vasárnap is folytatta választási kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Miután a XII. kerületben leadta szavazatát az európai parlamenti és az önkormányzati választáson, Orbán Viktor az V. kerületi Fidesz-irodába vette az irányt.

Ott Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester társaságában bekapcsolódott a helyi fideszesek mozgósítási kampányába - írta Havasi Bertalan.

Úgy tűnik, hogy Orbán semmiképp sem kívánja a véletlenre bízni az önkormányzati és EP-választások eredményét,

legalábbis a jelek szerint.

Igaz, maximálisan kihasználja azt, hogy ma már hivatalosan nincs érvényben kampánycsend Magyarországon.

A kormánypropaganda sem pihen

"Ez az első olyan európai választás, amikor van egy olyan téma, amely áthúzódik a tagállamok szinte mindegyikén: mindegyik országban a háborúról szól a kampány, ez most összeurópai kérdés" - vizionálta Orbán, miután leadta voksait az európai parlamenti és önkormányzati választáson a főváros XII. kerületében.

Újságírói kérdésekre válaszolva az MTI híradása szerint kifejtette, hogy véleménye szerint két lépésben lehet eljutni az ukrajnai békéig. Először ma meg kell nyerni Európában ezt a választást, melynek eredményét indokolt lesz úgy értelmezni, hogy az európai emberek véleményt mondhattak a háborúról és a békéről - ecsetelte a békeharcos kormányfő.

Ez a munka egyik fele, a másik felét pedig a békét akaró amerikai embereknek kell elvégezniük az amerikai elnökválasztáson

- magyarázta a Donald Trump pártját fogó Orbán.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke leadja szavazatát az önkormányzati, EP- és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd)