Nem csak a trafikok kellemetlenek: bandaháborúzik a kormánypárti ifjúság

A Fidesz ifjúsági szervezeteinek vezetői ugyan észlelték a Jobbik erősödését a fiatalok körében, ezért hadat üzentek a jobboldali ellenzéknek, de egyelőre egymással is hadilábon állnak.

Böröczöt ebben a beszélgetésben ugye ostobaságon is rajtakapták, hiszen a provokátor-figyelő előadójaként, nem tudta, hogy mit jelent a provokátor szó. Kiderült az is, hogy Böröcz szerint az állami rendezvények ellentüntetőit listázni módszertanilag ugyanolyan, mint amikor a bulvárlapok a celebek életét követik nyomon. Ismét elmondta, hogy számára „valóban kellemetlen”, hogy testvére egyszerre öt trafikot nyert Szombathelyen, szerencsére, mint elárulta „már túl van ezen”. Mindezeknél azért súlyosabb témákat is érintett. Összeállításunkból kiderül, hogy szélesebb értelemben is „testvérharc” van a fideszes ifjúsági szervezetek tagjai között, ahogy eddig is az volt, amit most Jobbik-ellenesség hozhat közös nevezőre.

Netadóval kezdődött a mélyrepülés

Böröcz elismerte, hogy „a netadó tényleg nem volt sikeres kezdeményezés”, ennek hatása még ma is érződik, és azt is, hogy a „Jobbik az elmúlt időszakban valóban intenzíven foglalkozott a fiatalokkal”. Ezalatt a Fidelitas saját berkein belül dolgozott, de most nyitni akar, mert eddig „nem volt ennyire kiélezett a helyzet”, ezért is van szükség az egyetemi politizálásra. Korábban megírtuk, hogy a Fidelitas lehet majd az anyapárt ökle, ahogy arról is sok szó esett a médiában, hogy a Fidesz-családon belül az ifjúsági szervezetet többen „linknek” tartották.

„Én bírom a strapát.”

- mondta Böröcz, a  Fidelitas utánpótláscsapatának új kapitánya, és változást ígért. A Fideszen belüli feszültségekről úgy vélte, hogy egy néppártban sok elképzelés ütközik egymással, de probléma esetén a Fidesz mindig összezár.

Jön az ellenség - zárni kell a sorokat

Az alfahir.hu értesülései szerint azonban nemcsak a felnőttek között, hanem a Fidelitason belül is súlyos konfliktusok vannak. Egy neve elhallgatását kérő fidelitasos forrásunk szerint ezt nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy más politikai szervezetek ifjúsági tagozatai erősödnek, ezalatt elsősorban a Jobbik Ifjúsági Tagozatot kell érteni. Nem beszélve a fiatalok apolitikus és kritikus, rosszabb esetben a kormányzattal szemben kifejezetten ellenséges hangulatáról, melyre eddig a kormánypárti fiatalok nem tudtak alternatívát adni, hiszen nagyon nem is ismerik a 16-35 év közötti korosztály nehézségeit. Könnyen belátható, hogy minisztériumok és kormányhivatalok alkalmazottjaiként nehéz azonosulni a londoni gyorséttermek fiatal vendégmunkásaival, az angyalföldi lakótelepek csellengőivel, a közmunkásokkal. A Fidelitason belüli civódás azonban megterhelte a szervezetet, sok barátságot, emberi kapcsolatot tett tönkre. Holott a Fidelitas vezetőaspiránsai szerint sürgetőbb lenne a kívülről jött kihívásoknak eleget tenni, más szervezeteket versenyben legyőzni. Olyanok is vannak, akik szerint nagyobb hangsúlyt kellene adni az elvi politizálásnak, mintha a sokak által elveszettnek tartott “lélekről” beszéltek volna.

Csodafegyver készül a háttérországban

A KDNP ifjúsági szervezete (IKSZ) éppen most zárt le egy súlyos belső konfliktust, ahol szintén egy radikálisan Jobbik-ellenes mag került az élre, de csak annak árán, hogy a háttérbe szorult klikk új mozgalmat hozott létre. Az IKSZ vezetője, Nacsa Lőrinc kijelentette, célja az, hogy küzdjön a szélsőségek ellen, hozzátette: ebbe nem fér bele az a „gyűlöletpolitika”, amit a Jobbik és országgyűlési képviselői képviselnek.

Az új mozgalom, az Igenis Lehetséges - (YES) élén Csontos Sandra áll, akit egy kormányközeli blog G. Fodor Gáborral hozott közelebbi összefüggésbe. A YES létrehozatala, az erről szóló közösségi bejegyzés G. Fodornak is tetszett. A YES nemcsak fiatalokat, hanem időseket is szívesen lát a soraiban, mi több, liberálisokat is. Pikáns, hogy G. Fodor a Heti Válasznak adott interjújában szintén szembekerült a KDNP hivatalos irányvonalával, amikor azt mondta, néha az a benyomása, mintha „Semjénék rohamléptékkel tartanának az eszdéeszesedés irányába”.

Összeesküvés elméletünk telibe talált!

Cikkünk megjelenésével egy időben a valasz.hu megjelentette az IKSZ válaszát G. Fodor Gábor KDNP-kritikájára.  „Személyes érintettség” okán – Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke írt levelet, szerinte G. Fodor:

„most a szövetség egységét szeretné megbontani. Véleményünk szerint pusztán érzelmi okokból és személyes indíttatásból. Emiatt akart befolyást szerezni az IKSZ vezetése felett is, és az irányításába is bele akart szólni.”
Nacsa hozzátette, hogy a Századvég stratégiai igazgatója:
„...most pusztán érzelmi jellegű motivációból és indulatból mond ilyeneket, de természetesen mi sem szeretnénk életvezetési tanácsokat adni neki.”