Nem létező pénzből építik az új szombathelyi stadiont

Úgy hirdettek nyertest a szombathelyi stadion felépítésére kiírt tenderen, hogy az arra szánt 9,6 milliárd forint helyett a győztes pályázó 13,2 milliárd forintot kért – számolt be pénteken az Index. A hiányzó mintegy 3,6 milliárd forint ellenére a bírálóbizottság nem utasította el a „legjobb” ajánlatot tévő Swietelsky Magyarország és ZÁÉV konzorciumát, hanem csupán azt javasolta, hogy

emeljék meg a pénzügyi fedezetet, és ha megvan, majd véglegesítik a szerződést.

Ennyi. Semmi költségcsökkentés, további versenyeztetés, vagy hasonló macera, csak simán szólni kell a nagykutyáknak, hogy „kicsit” drágább lesz a stadion, küldjenek még pénzt.

Ők pedig láthatóan nagyon is biztosak benne, hogy a forrást megkapják, mert maguktól aligha mernének az állami büdzsével ilyen magabiztossággal gazdálkodni.

Az eddig a stadionépítésre elkülönített 9,6 milliárd forint egyébként szintén a 2016-os állami költségvetésben szereplő tétel volt.

A vaol.hu megyei lap értesülései szerint még több pénzről van szó, ráadásul úgy tudják, már el van döntve a kérdés: eszerint 5,6 milliárd forinttal egészül ki a büdzsé, az így már 15,2 milliárdba kerülő sportkomplexum pedig ugyan abba az UEFA 4-es besorolásba kerülhet, amit a 9,6 milliárdos keretnél is terveztek.