Nem szórakoztak! Maszkos rendőrök rontottak a székelyföldi Ismerős Arcok koncertre

A rendőrségi közlemény szerint csak egy szokásos ellenőrzés volt, amely a polgárok védelmét és a bűncselekmények megelőzését szolgálja. Csütörtök este Kézdiszentléleken és Sepsiszentgyörgyön volt razzia, ennek során összesen 270 személyt igazoltattak, és 21 kihágásért – az erdészeti, közlekedési és kereskedési szabályok megsértéséért, valamint rendbontásért – bírságoltak, összesen tízezer lejre, ugyanakkor elkoboztak 15 ezer lej értékű árut és 1,5 köbméter tűzifát.

A lap megkeresésére a rendőrségi szóvivője elárulta, hogy két bírságot a pénztárjegy nélkül árult termékek, hármat pedig „sértő kifejezések elhangzása” miatt róttak ki.  Szemtanúk szerint a maszkosokkal erősített rendőri egységek egyértelműen megfélemlítési szándékkal léptek fel.

Az Ismerős Arcok zenekar „Határon túlról és szívektől innen...” mottóval kéthetes turnét tart Erdély és a Felvidék hét városában. A „Csak a zene.”című koncertsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezték meg, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában léptek fel, ma Székelyudvarhelyen várják őket a nemzeti rock rajongói.