Nem taníthatott volna, de a szűzlányokat szerette

Több alkalommal is intim kapcsolatba akart kerülni a diákjaival Kész Zoltán, az MSZP, a DK, az Együtt és a PM által támogatott független veszprémi képviselőjelölt, akinek megfelelő végzettsége sem volt.

A hírblog szerint Kész Zoltán nemcsak a katolikus intézményben, hanem másik munkahelyén, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban is megpróbált intim kapcsolatba kerülni a tanítványaival.

A PS szerint 1999-ben Kész, 25 évesen az egyik tanítványát vette feleségül, akit korábban egy évig tanított. Ebből a házasságból egy fia született, majd elvált. Eközben 1997-2003 között angoltanárként dolgozott Balatonalmádiban, a két tanítású nyelvű gimnáziumban. Kész Zoltán az egészet városi legendának nevezte.

A PestiSrácok.hu úgy értesült, miután a veszprémi intézményben köztudott volt Kész Zoltán diáklányok iránt érzett vonzalma, az iskolavezetés kereste a képviselőjelölt eltávolításának a lehetőségét. A hírblog állítása szerint az iskolavezetés a baloldali jelölt személyi aktájában lapozgatva vette észre, hogy Kész Zoltánt a megfelelő és szükséges végzettség nélkül vették fel a gimnáziumba, ugyanis Kész Zoltánnak csak bölcsészvégzettsége van, a pedagógiai stúdiumot azonban nem végezte el. Utóbbi nélkül nem lehet gimnáziumban, szakközépiskolában tanítani.

“Kész Zoltán 2004 és 2005 között részmunkaidős helyettesítő tanárként dolgozott nálunk, majd 2007 és 2008 között teljes állású helyettesítő tanár lett. 2009-ben és 2011-ben óraadóként oktatott. Akkoriban nem én voltam az intézmény igazgatója, így nem tudom, pedagógiai végzettség nélkül miként vették fel őt angoltanárnak, de feltételezem, hogy ez elkerülhette a vezetők figyelmét, miután nem teljes állású tanárként, hanem óraadóként került hozzánk”

– mondta el a PestiSrácok.hu kérdésére Szabó László Miklós, a Padányi Bíró Márton Róma Katolikus gimnázium igazgatója. Az igazgató azt is elismerte, szóbeszédként hallott arról, hogy Kész Zoltán "szűz lányok rajongójaként" közeledett a diáklányokhoz, tanítványaihoz, de kommentálni nem akarta a történteket.

Kész Zoltán tíz éve még a Fideszben kezdte politikai karrierjét, majd két évvel ezelőtt Heller Ágnesnek gründolt turnét. A baloldali filozófus több Veszprém megyei középfokú oktatási intézményben is angol nyelven tarthatott előadást az etikáról. Kész Zoltán közbenjárásával az almádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium lett volna a turné első állomása, de azt az intézmény vezetője nem engedélyezte, mert a szülők felháborodtak azon, hogy gyerekeiknek kötelezővé tették volna a függetlennek korántsem nevezhető filozófus előadásának a végighallgatását. Miután Almádiba nem mehetett, Heller először Veszprémben beszélt angol nyelven az etikáról, majd Várpalotára látogatott, ahol a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában az „Etikáról és erkölcsről” címmel fejtette ki gondolatait.