Német külügyi államtitkárként folytatja a Greenpeace amerikai vezetője

Német külügyi államtitkárként folytatja a Greenpeace amerikai vezetője

A német külügyminisztérium államtitkárjaként folytathatja pályafutását Jennifer Morgan, a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet amerikai vezetője - jelentették kedden német hírportálok.

A Zöldek pártjához tartozó külügyminiszter, Annalena Baerbock terve szerint

Jennifer Morgan első lépésként a nemzetközi klímapolitika területét irányító miniszteri megbízott lesz, majd kinevezik a tárca államtitkárának.

A német diplomácia vezetője szerdán mutatja be a sajtónak az amerikai környezetvédelmi szakembert, akit klímavédelmi konferenciákról ismer.

Jennifer Morgan azért lesz egyelőre miniszteri megbízott, mert amerikai állampolgár. Amint megkapja a német állampolgárságot, kinevezhetik államtitkárnak. Állampolgársági kérvényét már benyújtotta.

Jennifer Morgan évtizedek óta dolgozik civil szervezeteknek, és 2016 óta a Greenpeace vezetője.

Államtitkárként elsősorban az lesz a feladata, hogy előkészítse a német álláspontot és vezesse a német küldöttséget az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének végrehajtásáról szóló éves tanácskozásokon (COP).

A nemzetközi klímapolitika új terület a német külügyminisztériumban, a decemberben megalakult kormány egyik újításaként került oda, az előző kormányok idején pedig a környezetvédelmi tárcához tartozott.