Németh Zsanett kikapott a vigaszágon

A 22 esztendős magyar sportoló a nyolcaddöntőben technikai tussal maradt alul az athéni olimpián ezüstérmes, a 4 évvel ezelőtti londoni játékokon pedig bronzérmes Manyurovával szemben.

A kazah birkózó ezután a legjobb 8 között a kameruni Annabel Laure Alit verte, majd az elődöntőben tust elérve diadalmaskodott az orosz Jekatyerina Burkina ellen.

Ezzel eldőlt, hogy a finálét Manyurova vívja Erica Wiebe ellen, az általa legyőzött versenyzők pedig egymás ellen küzdhetnek a bronzéremért.

Németh első ellenfele Annabel Laure Ali lesz magyar idő szerint 21:30 körül.

A kameruni birkózó 31 éves, többszörös Afrika-bajnok, a mostani a harmadik olimpiája, Pekingben a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást, legutóbb Londonban hetedikként zárt, és az a megtiszteltetés érte, hogy ő vihette hazája zászlaját a megnyitóünnepségen. A 2014-es, Glasgowban rendezett Nemzetközösségi Játékokon ezüstérmet nyert.

Németh ellen még soha nem birkózott.

[fb_pages_codes:stand]

Amennyiben afrikai riválisát sikerül legyőznie, úgy a bronzmeccsen Jekatyernia Burkina vár Némethre.

Az orosz hölgy 29 esztendős és számos figyelemre méltó eredménnyel büszkélkedhet: a 2010-es világbajnokságon 3. lett,egy évvel később ezüstérmet akasztottak a nyakába a vb-n, 2013-ban megnyerte az Universiadét.

Európa-bajnokságokról egy ezüst- (2010) és egy bronzéremmel (2014) rendelkezik. A 2014-es kontinensviadal bronzmeccsén éppen Németh Zsanett ellen győzött.

Másik női birkózónk, Sastin Marianna a 63 kilogrammosok közt szerepelt, a selejtezőben kikapott az orosz Inna Trazsukovától, és mivel riválisa az elődöntőben búcsúzott, így számára is véget ért az olimpia.

Frissítés

A U23-as Európa-bajnok magyar sportoló a kameruni Annabelle Laure Alival csapott össze a bronzmérkőzésért, s 5-2-re kapott ki ellenfelétől.

A nap másik magyarja, Sastin Marianna (63 kg) a selejtezőben kapott ki és szintén kiesett.