Fiatalkorú migránst csempészett egy német politikus

Nemhogy nem bánta meg, de még büszke is rá.

Diether Dehm-et azzal vádolják, hogy autójában egy fiatalkorú afrikait csempészett Olaszországból Németországba.

Az esetről pártja több politikusa is tudott, ám azt nem jelentették a hatóságoknak, attól félve, hogy a párttársuk által hazafuvarozott illegális bevándorlót kitoloncolják.

A beszámolók szerint Olaszországban Dehm a Lago Maggiore melletti nyaralójában rejtegette a migránst, majd átszállította a svájci határon, ahonnan Németországba indultak tovább.

[fb_pages_codes:immigration]

Otthon a szélsőbaloldali politikus kapcsolatba lépett egy meg nem nevezett migránssegítő szervezet aktivistáival, akik befogadták az afrikai fiatalembert.

Dehm nyíltan elismerte tettét, és kijelentette, hogy nem bánt meg semmit, mivel állítása szerint egy hazájából polgárháború elől menekülő emberen segített.

Az esetről így nyilatkozott:

"Békében vagyok

önmagammal."

A politikus olyannyira nem zavartatta magát az eset miatt, hogy még fényképfelvételt is készített a kocsija csomagtartójában rejtőző fiatal férfiról, mellyel a Facebook-on dicsekedett el híveinek.

Hogy még felháborítóbb legyen az eset, egy migránssegítő aktivista a közösségi hálón mondott köszönetet Dehm-nek, amiért Németországba csempészte a bevándorlót, arra hivatkozva, hogy a fiatal férfinak családja él az országban (amúgy az ilyen esetekre találták ki a családegyesítés legális intézményét, amihez azonban meg kell felelni bizonyos, biztonsági megfontolások mentén megszabott kritériumoknak, a politikus és az aktivisták pont ezeket hagyták figyelmen kívül - a szerk.).