Orbán és Szalai góljaival győzött a válogatott Észtország ellen

Sima volt.

A magyar csapat Észtországot fogadta a Nemzetek Ligája 5. fordulójában, nagyjából nyolcezer néző előtt a Groupama Arénában. A meccs ijesztően indult, az első percekben máris bravúrra volt szükség a Gulácsit helyettesítő Dibusztól, de megoldotta a feladatot.

A nyolcadik percben viszont már az észt kapu előtt zajlottak az események, Willi Orban (Orbán Vilmos Tamás?) meg is szerezte első gólját a magyar válogatottban, remekül érkezett egy szöglet után és hibátlanul fejelte a labdát a hálóba.

A következő nagy helyzet is a miénk volt, Szalai Ádám eredményes letámadása után Nagy Dominik próbálkozhatott, de időben visszaért Mihkel Aksalu a kapuba, aki ezután Kalmár lövését is hárította.

Az 1-0 azért elég veszélyes eredmény volt, védőinkben mindig benne van a meglepetés, de a 69. percben Szalai pontot tett a mérkőzés végére, amikor nagyon okos mozdulattal átfejelte az észt kapust.

Dzsudzsák Balázs a 65. percben, csereként tért vissza a csapatba, akár gólt is szerezhetett volna, de nem sikerült eltalálnia a kaput. Dibusz egy gólt azért mégis kapott, de mivel azt egy észt szurkoló rúgta, maradt a 2-0. Folytatás vasárnap, Finnország ellen.

(Címlapfotó: Béli Balázs / alfahir.hu)