Botrány a levélszavazatokkal: sokan meg sem kapták a szavazólapot, lecsúszhatnak a választásról

Késve postázta őket a választási iroda.

"Nyilvánvaló, hogy nem erre a korrupt rendszerre szavaznánk és ezt soha nem is titkoltuk.  Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne felkutatni mindenkit aki így járt és hogyan tudnánk feljelentést tenni? Az alapvető polgári jogunktól fosztanak meg!"

- fakadt ki.

Mai cikkében az Index azt írja, rengetegen jártak így, a portál is számos hasonló esetről értesült.

Összesen 378 449 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár van, ők levélben szavazhatnak, ha a postán megkapott szavazólapot április 7 éjfélig visszajuttatják Budapestre.

Közülük sokan még meg sem kapták a szavazólapot, így valószínűleg nem tudnak majd részt venni a választásokon. A portálnak Los Angelesből, Torontóból és Ausztráliából is beszámoltak hasonló esetekről.

Az RTL Klub Híradója szerint a gond abból adódik, hogy a választási iroda megkésve, március 21-én postázta ki az utolsó levélcsomagokat. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azt javasolta, aki későn kapta meg a levélcsomagot, ne adja fel levélben Budapestre, hanem juttassa el a legközelebbi külképviseletre a választás időtartama alatt, és onnan majd hazaszállítják azokat.

Sokan azonban nem tudnak elutazni a legközelebbi külképviseletig, sőt, elképzelhető, hogy többen lesznek olyanok, akik a választás napjáig meg sem fogják kapni a szavazólapokat.