Leszakadna, ezért nem mehetnek buszok a népligeti felüljáróra, de nincs pénz felújítani

Leszakadna, ezért nem mehetnek buszok a népligeti felüljáróra, de nincs pénz felújítani

Rossz állapota miatt szombattól nem hajthatnak át a népligeti felüljárón a 12 tonnánál nehezebb járművek, ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A korlátozás a 100E repülőtéri gyorsjáratot is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc-repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidő növekedést okoz.

A közleményben az áll: sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a népligeti felüljáró esetében is elmaradtak a szükséges korszerűsítési munkák az elmúlt évtizedekben, így a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van, és mielőbbi felújításra szorul. A korszerűsítéséhez szükséges forrással azonban jelenleg sem a fővárosi önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik - tették hozzá.

Noha a felüljáró rossz állapota hosszú évek óta ismert a kormány előtt, a rekonstrukció helyett néhány méterre tőle 116 milliárd forintból új stadiont építettek, Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok néven.