Elképesztő nézettségeket produkálnak a Netflix saját gyártású filmjei

Elképesztő nézettségeket produkálnak a Netflix saját gyártású filmjei

A streamingszolgáltató saját gyártású tartalmai brutális nézettséget produkálnak, derül ki a csatorna által először leleplezett top 10-es listájából, amit végig nézve, még az utolsó helyen kullogó alkotás is kénytelen volt a „szerény” 48 milliós megtekintéssel beérni.

Mielőtt tételesen végigbogarásznánk a listát, fontos megemlítenünk, hogy a szolgáltató ezúttal sem árulta el, pontosan milyen adatok figyelembevételével határozta meg a nézettségi adatokat. Ami biztos, hogy a premiertől számított egy hónap eredményeiből dolgoztak, de az indiwire magazin arra is felhívja a figyelmet, hogy a Six Underground kapcsán korábban már kiderült: a Netflix bizony minden olyan előfizetőt, aki két percet eltöltött az adott tartalom megtekintésével, teljes értékű publikumként szerepel a rendszerükben.

Ahogy arra fény derül a streamingszolgáltató listájából, a legnépszerűbb filmjük címét, a Tyler Rake: A kimenekítés birtokolja, a maga 99 milliós nézőjével, amit a Sandra Bullock nevével fémjelzett sci-fi horror, a Madarak a dobozban követ 89 millió megtekintővel. A dobogó harmadik helyét Mark Wahlbergnek sikerült behúznia az igazságot hajszolva, a Spenser az igazság nyomában, igencsak impozáns 85 milliós nézői táborával.

A lista közzététele kapcsán Scott Stuber, a Netflix filmes divíziójának elnöke közleményben osztotta meg jövőbeni nagyra törő terveiket, miszerint

„Szeretnénk minden második hétre egy eredményes filmet. Valaki számára ott van a Tyler Rake, míg másoknak A másik Missy.”

Közkívánatra, íme a teljes lista:

  1. Tyler Rake: A kimenekítés (2020) – 99 millió
  2. Madarak a dobozban (2018) – 89 millió
  3. Spenser az igazság nyomában (2020) – 85 millió
  4. Six Underground - Hatan az alvilágból (2019) – 83 millió
  5. Gyagyás gyilkosság (2019) – 73 millió
  6. Az ír (2019) – 64 millió
  7. Határok mentén (2019) – 63 millió
  8. A másik Missy (2020) – 59 millió
  9. A platform (2019) – 56 millió
  10. Tökéletes pasi (2019) – 48 millió