Megszüntették a nyomozást Nikola Gruevszki ügyében

Nem történt itt kérem semmi, lehet oszolni.

„A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt.”

- írja a 444 a rendőrség nyomozást megszüntető határozata alapján.

Mint ismert, Orbán Viktor politikai szövetségesét - miután lemondani kényszerült - korrupció miatt két év börtönre ítélték, ez elől azonban meglépett, és hathatós magyar segítséggel hazánkba szökött novemberben.

Pár nappal később az elítélt korrupt politikus menedékjogot is kapott a magyar kormánytól.

A rendőrség most Hadházy Ákosnak kérdésére válaszolt. Ebből derült ki, hogy megszüntetik a nyomozást, mivel szerintük a megtörtént cselekmény nem bűncselekmény.

A Készenléti Rendőrség illegális migráció elleni osztálya szerint Gruevszki esetében az „államhatár jogszerűtlen átlépése nem valósult meg” bár azt nem részletezik, hogy útlevél hiányában pontosan mi volt az a jogszerű okmány, amivel egy macedón állampolgár Szerbiából, tehát a schengeni övezeten kívülről Magyarországra, azaz schengeni területre lépett - írja a portál.

Emellett mókás rész az indoklás is:

„Nikola Gruevszki menekültügyi eljárásának lefolytatását külső szervezői tevékenység nem előzte meg, menekültügyi kérelmét önként, erre irányuló szervezői tevékenység nélkül nyújtotta be a magyar hatóságok előtt.”

Ezért a magyar rendőrség szerint  nem áll meg a jogellenes bevándorlás elősegítése sem.

Csak hát az eddigi információk szerint éppen hogy kiterjedt szervezői tevékenység előzte meg a volt macedón miniszterelnök menekültügyi kérelmének beadását, a szervezők pedig magyar diplomaták voltak.

Megtanult teleportálni?

A magyar rendőrség szerint tehát Nikola Gruevszki az első olyan ember, aki bizonyítottan képes a teleportálásra, hiszen útlevél és a magyar hatóságok segítsége nélkül más módon nem is kerülhetett volna hazánkba - mondta érdeklődésünkre Szilágyi György. 

"Vagyis valótlanok azok a hírek, hogy a magyarországi különböző kormányhoz köthető szervek segítették a volt macedón miniszterelnököt abban, hogy Magyarországra jusson és elbújjon a rá kirótt börtönbüntetés elől."

- mondta a jobbikos politikus.