Normális autóspolitikát sürget a Jobbik-Konzervatívok

Normális autóspolitikát sürget a Jobbik-Konzervatívok

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a magyar járműpark tovább öregedett, pár éven belül nagykorúvá válhat - mutatott rá az ellenzéki párt, amely egy 25 pontos programot is kidolgozott a probléma megoldására.

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a magyar járműpark tovább öregedett, pár éven belül nagykorúvá válhat - kezdi friss, közös sajtóközleményét Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese és Schwarcz-Kiefer Patrik, a párt autózásért felelős politikusa.

Kiemelték:

A konzervatív párt továbbra is azon az állásponton van, hogy a valódi autósbarát politika többek között arról kell, hogy szóljon, hogy a magyar polgárok minél fiatalabb, ezáltal biztonságosabb és környezetkímélőbb autókat használhassanak.

Jelezték:

Annak érdekében, hogy megújulhasson a magyar járműpark, egy határozati javaslatot is benyújtottak a Parlamentben, amelynek legfőbb eleme, hogy új autó vásárlása esetén eltörlésre kerüljön az áfa magánszemélyek számára, illetve hogy a régi használtautó leadása esetén egy 2 500 000 forintos kupont kapjanak azok, akik egy újabb, 10 évnél fiatalabb használt autót vásárolnak.

A Jobbik-Konzervatívok normális autózásért programja ide kattintva olvasható el.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)