"Normális taktika" - Ukrajna folytatja a támadásokat a Krími híd ellen

"Normális taktika" - Ukrajna folytatja a támadásokat a Krími híd ellen

Az ukrán erők szükség esetén továbbra is csapást mérnek az oroszok által megszállt Krím félszigetre és a Krími hídra is azzal a céllal, hogy megzavarják az ellenséges logisztikát.

Az ukrán erők szükség esetén továbbra is csapást mérnek az oroszok által megszállt Krím félszigetre és a Krími hídra is azzal a céllal, hogy megzavarják az ellenséges logisztikát - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a CNN amerikai televíziónak.

"Ezek a célpontok mind hivatalosak, mert eltalálásuk csökkenti az oroszok harci képességét ellenünk, és segít megmenteni ukránok életét"

- hangsúlyozta a tárcavezető. Úgy vélte, "normális taktika" zavarni az ellenség logisztikai útvonalait, így akadályozva, hogy több lőszerhez, üzemanyaghoz, élelemhez és egyebekhez jussanak csapataik. "Tehát ezt a taktikát fogjuk alkalmazni ellenük" - szögezte le Reznyikov az interjúban, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett kedden.

Volodimir Zelenszkij elnök a múlt héten azt mondta, hogy a Krími híd legitim célpont Ukrajna számára, mert az orosz erők fegyvereket szállítanak rajta. Legutóbb egy héttel ezelőtt érte támadás a hidat.

Szerhij Cserevatij, az ukrán erők keleti haderőcsoportjának szóvivője egy keddi tévéműsorban azt erősítette meg, hogy az ukrán hadsereg már vetett be kazettás lőszert a Donyeck megyei Bahmut környékén, amelyet az orosz erők hónapok óta hevesen támadnak, de mostanáig nem sikerült bevenniük.

Olekszandr Prokugyin, a dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők napközben tüzet nyitottak a régióra, aminek következtében egy nő és egy idős férfi életét vesztette.

(MTI)

(Címlapkép: Az Orosz Nyomozóbizottság által közreadott videófelvételről készített képen a hatóság munkatársai vizsgálódnak a Krím-félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő Krími hídon 2023. július 17-én, miután egy éjszakai robbantástól beszakadt az úttest. Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő átkelőnél szünetel a járműforgalom. A bizottság az ukrán erőket tette felelőssé a robbantásért. A detonációban életét vesztette egy autóval közlekedő nő és férfi, kiskorú lányuk megsebesült. A Krími híd az Ukrajnában harcoló orosz csapatok kulcsfontosságú utánpótlási vonala. MTI/EPA/Orosz Nyomozóbizottság)