Novák Előd: a Biszku-ügyben az időhúzás felmentéssel ér fel

„A Fidesz szerint minden rendben van a Biszku-perben – tudósít a TV2 a kormánypárt sajtótájékoztatójáról, miközben a Jobbikéról nem” – írja Novák Előd a Facebookon. A Jobbik országgyűlési képviselője a híradóbejátszást közzétéve megjegyzi,

„ezért kellett az ott elmondott üzeneteinket az ítélethirdetéskor is bekiabálnom, így legalább megjelenhetett a híradókban a figyelemfelhívás, hogy ez nem holmi semleges döntés, egyszerű halasztás, hanem olyan időhúzás, ami egy felmentéssel ér fel”.

Mint arról beszámoltunk, a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt 94 éves Biszku Béla ügyében. A végzés értelmében másik bírói tanácsnak kell eljárnia első fokon. Az ítélőtábla indoklása alapvetően a közvetlen bizonyítékok hiányára hivatkozott, és arra, hogy első fokon közvetett bizonyítékok alapján hoztak döntést a kommunista vezető ügyében.

A Szilágyi Györggyel a tárgyalás után tartott sajtótájékoztatóján Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte az időhúzást, amit a kormányzat után az ügyészség, most pedig a bíróság folytat. A jobbikos képviselő szerint „Biszku Bélának nemhogy egyetlen egy napot sem kell börtönben töltenie, de várhatóan még a bűnösségét sem fogja bíróság jogerősen kimondani az életében”.

„Mansfeld Péter forog a sírjában a mai döntés miatt, amivel újabb évekre elhúzzák ezt az eljárást”

– fogalmazott akkor Novák Előd.