Novák Előd bevonul

A jobbikos politikus kézhez kapta bevonulási parancsát, tervei szerint augusztusban már a határt védi.

Bevonulási parancsot kaptam a Honvédségtől két napra rá, hogy a héten az Országgyűlésben a honvédelmi törvény módosítását kritizálva szóvá tettem, hogy bár szeptemberben jelentkeztem önkéntes tartalékosnak főként határvédelmi célból (és példamutatásul), de még az elmúlt hetekben sem tudták megmondani az általam ismert kiképzők sem, hogy mikor és hol lesz az alapkiképzés
- írja Novák Előd a Facebook oldalán.

A jobbikos politikus szerint ez azt jelzi, hogy ez nem épp egy gyors reagálású honvédség, ilyen szervezetlenség és motiválatlanság közepette nem csoda, hogy több ezer fő hiányzik a tartalékos keretből, illetve a 45 év alattiak száma 515 fő. Sokan elveszítik lelkesedésüket, ha szinte egy évet kell várni a honvéddé váláshoz - miközben ráadásul óriási hiány van belőlük - olvasható a bejegyzésben.

Meggyőződésem, hogy a Jobbik úgy tudja hitelesen szorgalmazni az önkéntes honvédségi alapkiképzés és a tartalékos rendszer kibővítését, ha - magam is vállalva a haza védelmét - jó példával járunk elől (ahogy a politikusi álláshalmozás és a mentelmi jog terén is, önkorlátozással élve). A "rendszerváltás" óta nem volt még példa honvéd szolgálatra honatyák esetében, de a képviselői jogállással összeegyeztethető, pusztán az országgyűlési javadalmazásaimról kell lemondjak a kiképzés 4 hetére és a tényleges szolgálatteljesítés idejére - írja Novák Előd.

A nemzeti politikus kitért arra is, hogy tervei szerint augusztusban a határt védi majd.
 
Míg tehát az Országgyűlés szokatlanul hosszú nyári szünetet tart (foci EB, majd olimpia lesz...), addig számomra a hazánk megvédése lesz a cél és a feladat. A Magyar Honvédséggel való szerződéskötésem során a „zsoldomról” való lemondás mellett kizártam a külföldre küldésem lehetőségét is, hiszen az Országgyűlésben is szoktam szorgalmazni: „magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk”!
 
Novák emellett folytatja az elméleti és fizikai felkészülést a szolgálatra.