Új kata-törvény: a Jobbik négypontos szakmai javaslattal állt elő

Új kata-törvény: a Jobbik négypontos szakmai javaslattal állt elő

A Jobbik azt szeretné, hogy Novák Katalin ne írja alá a kata kivégzéséről szóló törvényt, hanem küldje vissza az Országgyűlésnek újratárgyalásra.

Kata most megvédheti a katás családokat! - A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az államfő aláírja a törvényt - írja friss közleményében a konzervatív néppárt.

A Jobbik azt szeretné, hogy Novák Katalin ne írja alá a kata kivégzéséről szóló törvényt, hanem küldje vissza az Országgyűlésnek újratárgyalásra.

"Amennyiben a köztársasági elnök mégis aláírná a több százezer család és kisvállalkozás sarcolásáról szóló törvényt, úgy a Jobbik azonnali hatállyal az Alkotmánybírósághoz fordul"

- hívták fel a figyelmet.

A konzervatív néppárti Jobbik szerint Novák Katalin egykori családügyi miniszterként most bizonyíthatja, hogy a saját lábon álló, itthon boldogulni próbálkozó polgárok mellé áll, s nem hagyja kivéreztetni több százezer magyar család és vállalkozás egzisztenciáját. Védje meg a középosztályt, álljon ki a tisztességes katás vállalkozók mellett, és küldje vissza a parlamentnek az ezer sebből vérző, megszorítócsomagot!

A Jobbik egy négypontos szakmai javaslattal él arra az esetre, ha az Országgyűlés újratárgyalná a jogszabályt:

  • 1.) Semmiféle szakmacsoport ne kerüljön hátrányos helyzetbe, tehát bárki adózhasson továbbra is katával!
  • 2.) Nyugdíj mellett is lehessen kedvezményesen adózni mellékállásban!
  • 3.) A visszaéléseket szoftveres célellenőrzéssel szűrjék ki, ne büntessenek minden katás adózót!
  • 4.) Bármilyen változás állna be a kata-rendszerben, azokat ne év közben, hanem mindig a következő év elején vezessék be!

A Jobbik álláspontja szerint figyelemre méltó, hogy a félfeudális rendszert építő Orbán-kormány a magyar középosztályt sarcolja, azokat a kis egzisztenciákat, akik önállóan próbálnak boldogulni Magyarországon, legyenek akár művészek, szellemi foglalkozásúak vagy kisiparosok. Elfogadhatatlan az is, hogy a Fidesz minden katás vállalkozóra adócsalóként tekint, ezért minden tisztességes katás adózót megsarcol, míg a multicégeknek elképesztő kedvezményeket biztosít.

"Azzal, hogy szeptembertől 35 százalékos plusz adóterhet ró a katásokra a kormány, azt éri el, hogy az érintettek minden plusz terhet át fognak hárítani a fogyasztókra, szolgáltatásaikat igénybe vevőkre. Tehát a kata kivégzése az élet majd minden területére kihat negatív értelemben, áremelkedést okoz, tönkreteszi családok, kisvállalkozók egzisztenciáját, egyeseket pedig külföldre vándorlásra, vagy a feketegazdaságba" terel.

- zárul a közlemény.