Novák: Kubatov milyen valutával fizetett Veress Áronnak?

Novák Előd szerint a Szabad Európa Csapat egy "titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat".

Ismét lebukott Kubatov Gábor – jelentette ki Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője ma délelőtti sajtótájékoztatóján. Kiderült, hogy Kubatov titkos kampánycsapatának volt a tagja az euróhamisítási bűnügybe keveredett Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának volt elnöke. A politikust utólag a kormánypárt igyekezett sietve letagadni, de ezzel úgy néz ki, csak egy újabb hazugságspirálba keveredett. Eszerint az eddig ismerteknél szorosabb és titkosabb szálak kötik össze Veress Áront a Fidesszel, pontosabban a Kubatov-listát működtető Szabad Európa Csapattal (SZECS).

A Jobbik bízik abban, hogy hamarosan kiderül milyen adatbázisokat kezelt Veress Áron. Kérdés az is, hogy a politikus milyen valutában, forintban, euróban vagy esetleg hamis euróban kapott-e fizetést.

Novák bemutatta a Kubatov hivatalos Youtube csatornáján megtalálható felvételt, amely a találkozás a Szabad Európa Csapat tagjaival címet viseli. Mint arról az alfahir.hu elsőként beszámolt: Kubatov előadásának hallgatói körében feltűnik Veress Áron, akinek neve csak az utóbbi időben vált ismertté.

Novák Előd utalt arra, hogy egy napokban publikált riportban megszólalt a SZECS egyik kiugrott munkatársa. Novák felháborodott azon, hogy a Csapat munkatársait megzsarolták, miszerint, ha a média részére szivárogtatnak akkor, ameddig a Fidesz hatalmon van, nem kaphatnak a közszférában munkát, mi több a családtagjaik sem. A jobbikos politikus elképesztőnek tartja az ötvenes időket idéző módszert.

Novák szerint a publikált dokumentumokból kiderül, hogy a kormánypárt nem csak a saját választóit, hanem az elutasítókat, vagy ahogy a korábban nyilvánosságra került Kubatov-beszéd fogalmazott, a „komcsikat”, illetve a „komcsi nyugereket” is listázza.

Novák Előd jelezte: tart attól, hogy ezen nyilvántartásokat pályázatok elbírálásakor, csoportos létszámleépítéseknél is felhasználták. Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt.

Novák szerint a listázást kormányzati szintre emelték, és az sem véletlen, hogy az adatvédelmi ombudsmant mandátuma lejárta előtt eltávolították, miután törvénytelennek minősítette a Nemzeti Konzultációt.

Novák megemlítette, hogy a sajtóhírek szerint a SZECS más pártoknak is kampányolt, ha ez a fő riválist gyengítette. Előfordult, hogy az LMP zöld kabátjaiba bújt a fideszes szabadcsapat, de az is, hogy Gyöngyösön, Vona Gábor plakátjainak a letépésére kérték fel a kampányspecialistákat.

Novák Előd szerint a Szabad Európa Csapat – amely megnevezést csak fedőnévnek használták – nem más, mint egy "titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat", s ezt a "bűnszervezetet" fel kell tárni.