A magyarok 58 százaléka pénzhiány miatt nem megy hosszabb nyaralásra

A magyarok 58 százaléka pénzhiány miatt nem megy hosszabb nyaralásra

Az idei nyaralás szempontjából a járvány már kevésbé jelent akadályt, sokkal inkább a pénzügyi lehetőségeken múlik a tervezés; külföldi nyaralással ugyan nagyobb arányban számolnak a megkérdezettek, mint tavaly, de a legalább 5 napos belföldi utat tervezők aránya nem változott egy év alatt, és a többség ennél rövidebb vakációval számol - derül ki a K&H Bank felméréséből.

A bank vasárnap az MTI-vel azt is közölte, hogy a felmérés alapján a középkorúak negyede számol külföldi nyaralással; a 30-59 évesek 42 százaléka szerint belefér a büdzsébe egy több mint 5 napos pihenés belföldön, és 26 százalék a külföldi utazást sem tartja kizártnak. Ugyanakkor a többség nem számol hosszabb nyaralással, 58 százalékuk a pénzhiány miatt mond le az utazásról.

A legalább 5 napos belföldi nyaralást tervezők aránya lényegében megegyezik a tavalyival, a 26 százalékos külföldi nyaralást is fontolgató arány 10 százalékpontos növekmény a tavalyihoz képest.

A kutatás szerint ugyanakkor a többség nem látja reálisnak a több mint 5 napos nyaralást. 58 százalék kénytelen nemet mondani a belföldre, a megkérdezettek háromnegyedénél a külföldi út nem kerülhet napirendre pénzhiány miatt - részletezték a közleményben.

Az is kiderült a felmérésből, hogy a válaszadók 32 százaléka azért mond nemet a nyaralásra, mert az arra szánt megtakarítását másra költené.

Egy hamisítatlan nyaralót tüntetett fel vagyonnyilatkozatában legelőként és gazdasági épületként Novák Katalin kabinetfőnöke

Némileg meglepő módon a választások és a kormányalakítás között „félúton", április végén felmentették Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkárát és miniszterhelyettesét. Mint kiderült, erre azért került sor, mert a KDNP-s Schanda május 10-től, Novák Katalin köztársasági elnöki mandátumának kezdetétől az új államfő kabinetfőnöki munkáit látja el.

Az idén viszonylag sokan, a megkérdezettek 24 százaléka azt mondta, nem biztos, hogy egyáltalán lesz ideje egy hosszabb utazásra - ismertették a közleményben.