Offshore cégekhez kerülnek a határon túli magyaroknak szánt pénzek?

Ciprusi offshore cégeknek is jutottak magyar adóforintok. Kilóra vesz meg a kormány egyes határon túli politikusokat?

A radikális ellenzéki párt a helyzet tisztázása érdekében az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának jövő heti ülésén szeretné meghallgatni Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét és a kormány képviselőit is. 
 
Volner János szerint egyértelműen megállapítható, hogy a VMSZ-hez köthető személyekhez és vállalkozásokhoz kerültek magyar közpénzekből finanszírozott források. Példaként említette azt a 4,5 millió eurót, melyet a Masterplast kelet-európai igazgatójaként a VMSZ elnökségi tagja kapott. Szintén 4,5 millió euró jutott annak a Kern Imrének, akinek a testvére szintén a VMSZ elnökségi tagja. 
 
A politikus sajnálatosnak nevezte, hogy offshore cégeknek is jutott ilyen módon pénz. Információi szerint a Sat-trakt Kft. nevű cipruson bejegyzett cég 3,6 millió euró támogatásban részesült, egy másik hasonló vállalkozás pedig 1,2 millió eurót kapott. 
 
A kormánynak el kellene oszlatnia azokat a kételyeket, melyek szerint adófizetői pénzekből kilóra megveszik a határon túli magyar politikusokat annak érdekében, hogy cserébe a Fidesz politikáját segítsék - hangsúlyozta  Volner János. Hozzátette: a gazdasági holdudvar pénzekkel történő kitömése gyakorlatilag ezt eredményezheti.