OKF: nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

OKF: nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

A változást az indokolja, hogy lejárt a szóban forgó települések közszolgáltatói szerződése.

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez januárban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden a honlapján.

Mint írták,

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, Csongrád-Csanád vármegyében pedig nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői.

A közlemény szerint a változást az indokolja, hogy lejárt ezen települések közszolgáltatói szerződése. Hozzáfűzték: a mostani bővülés után már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői, összesen 2923 településen. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem munkatársai végzik - tudatták.

A közleményben kiemelték, hogy

automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők, a családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás ugyanakkor a magánszemélyek számára ingyenes.

A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik - jelezték.

(Címlapkép: Király Péter (b) és Kin Róbert (j), a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kéményseprő mesterei, mielőtt fogadta őket Áder János köztársasági elnök a Sándor-palota teraszán 2019. január 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd)