Budapesten a szakrendelők is oltani kezdenek, ez az ellátásra is hatással lehet

Budapesten a szakrendelők is oltani kezdenek, ez az ellátásra is hatással lehet

Újabb szintet lép az oltás: a fővárosi oltási munkacsoport döntése alapján Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett szombattól már a szakrendelőket is bevonják az oltásba, hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen kapják meg az oltást - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fővárosi háziorvosok a húsvéti ünnepekre tehát már nemcsak a kórházi oltópontokra, hanem a szakrendelői oltópontokra is beirányíthatják az oltandókat. Az oltásra kijelölt 18 budapesti szakrendelő vakcinákat is kapott a kormányhivatalokon keresztül. A háziorvosok előzetes jelentése szerint szombaton és vasárnap nagyjából 15 ezer fővárosi regisztráltat fognak beoltani a szakrendelőkben - tájékoztattak.

Az oltáshoz szükséges Moderna vakcinát a kormányhivatal már a hétvége előtt kiszállította a 18 szakrendelőbe, ahol szombaton és vasárnap is oltják a háziorvosok által szervezett regisztráltakat. A szakrendelői oltás várhatóan a hétvége után - húsvéthétfőn és kedden - is folytatódhat, ugyanis húsvétvasárnap AstraZenecát is kapnak a szakrendelők, a fővárosi háziorvosoknak erre is lehetősége van oltást szervezni.

Az oltóorvosokat és asszisztenseiket a szakrendelők mint hatóságilag kijelölt oltópontok kötelesek biztosítani.

Tudomásunk szerint a szakrendelők bevonása miatt egyes esetekben az előjegyzett betegek fogadását is átütemezhetik.