A kormányhivatal levélben értesítette a kerületi rendelőket, hogy mégsem vehetnek részt az oltási akcióhétben

A kormányhivatal levélben értesítette a kerületi rendelőket, hogy mégsem vehetnek részt az oltási akcióhétben

Már a rendelési időket is átszervezték, a kommunikációs kampányt is megtervezték, amikor jött a levél, hogy a kormányzati Oltási Akcióhétben mégsem vehetnek részt a kerületi rendelők - írta szerdán Facebook-oldalán Pikó András józsefvárosi polgármester.

Örömmel vettük, hogy az Auróra utcai rendelőintézetünk is részt vehet a kormány által meghirdetett Oltási Akcióhétben. Egy órája érkezett a levél a Kormányhivatal illetékesétől, hogy sztornó, vissza minden! A kormányzati Oltási Akcióhétben sem mi, sem más kerületi rendelők nem vehetnek részt.

A polgármester nem tudja hogyan jutott erre a döntésre a titokzatos nevű Fővárosi Oltási Munkacsoport, de ezúton is gratulál az okos és bölcs döntéshez. "Elképzelni sem tudom, hogyan szolgálja az oltási akcióhét nagyobb sikerét az, hogy az önkormányzati rendelők nem vehetnek benne részt? Netán arra a népi bölcsességre hagyatkoztak, hogy a oltásban és oltóhelyben is a kevesebb valójában több?"

Szerinte a kormány húzása "újabb megnyilvánulása annak, hogy mindent feláldoz, még a helyes oltási akcióját is veszélyezteti, csak hogy a látszata se alakuljon ki annak, hogy együttműködnek velünk."

A polgármester azt ígéri, hogy "ha a kormány által szervezett Oltási Akcióhét nem lehet november 22-től a kerületben, akkor lesz önkormányzat által szervezett Józsefvárosi Oltási Hét az Auróra utcai rendelőintézetben, amelynek keretében változatlan feltételekkel, legfeljebb csökkentett időtartamban, de minden oltást igénylőt el fognak látni vakcinával."

November elején jelentette be a kormány, hogy oltási akcióhetet szervez, melyre időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, illetve a második, harmadik oltást felvevőket.