Kiemelt beruházás lett az OPNI helyén létrejövő elitiskola-projekt

Kiemelt beruházás lett az OPNI helyén létrejövő elitiskola-projekt

Kiemelt beruházás lett az OPNI helyén megvalósuló nemzetközi magániskola, szúrta ki az Építészfórum.

A szaklap szerint az április 19-i Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányrendelet, ami alapján kiemelt beruházássá nyilvánították az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyén megvalósuló iskolafejlesztést, valamint meghatározták a rá vonatkozó sajátos beépítési szabályokat és egyedi építési követelményeket.

Ennek alapján a beruházással érintett, 11186/6 helyrajzi számú ingatlan alrészletén és az ebből telekalakítással létrejövő ingatlanon oktatási, köznevelési, kereskedelmi, iroda-, szálláshely-, sport- és közlekedési célú építmények és azok kiszolgáló építményei helyezhetők el.

Mint arról az Alfahír tavaly több cikkben is beszámolt, megmenekülhetnek az OPNI egykori munkavállalói a kilakoltatás elől, miután a magyar állam hosszas nyomásgyakorlást követően visszakozni látszott és elindult a kompromisszumos megoldások felé. Az Alfahír információi szerint Szijjártó Péterék engedményeket tehetnek, melynek részeként legrosszabb esetben is cserelakásokat kaphatnak az egészségügyi dolgozók, de az sincs kizárva, hogy meghagyják otthonaikat.

Civil győzelem: Szijjártó ígéretet tett, hogy nem dobják utcára Lipótmező egészségügyi dolgozóit

Megmenekülhetnek az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) egykori munkavállalói a kilakoltatás elől, miután a magyar állam hosszas nyomásgyakorlást követően visszakozni látszik és elindult a kompromisszumos megoldások felé. Az Alfahír információi szerint Szijjártó Péterék engedményeket tehetnek, melynek részeként legrosszabb esetben is cserelakásokat kaphatnak az egészségügyi dolgozók, de az sincs kizárva, hogy elengedik őket és meghagyják otthonaikat.

Az új elitiskolának szánt területen ugyanis az intézmény 2007-es bezárásától függetlenül szolgálati lakásaikban maradtak az ott élő családok, igaz, valójában ezek a telek szélén helyezkednek el, és különösebben nem zavarják a beruházást.