Orbán <3 Vasas

A Vasas Szurkolói Klub elnöke levélben biztosította a miniszterelnök urat, hogy ők nem is szokták őt szidni.

A miniszterelnök azt mondta:

"A Fradi-város még csak félig kész, a Vasassal most tárgyalok az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra. A Honvéd ügye célegyenesben, az Újpest új utánpótlásközpontja papíron már megvan, és Deutsch Tamásnak is nagy ívű tervei vannak az MTK-val. Csepelt is fel kellene támasztani, szóval meló, az van.”

A Vasas szurkolók ezen megdöbbentek, Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Klub elnöke levélben válaszolt, amiben biztosította a miniszterelnök urat, hogy ők nem is szokták őt szidni:

"Örömmel olvastuk a Puskás Akadémia honlapján február 28-án megjelent évértékelőjében, hogy külön kitért a fővárosi labdarúgás jövőjére, ezen belül pedig pozitívan áll szeretett klubunk tervezett létesítményfejlesztéseihez. Az interjúban szót ejt egy olyan negatív élményéről is, amely a Vasas-drukkerekhez köthető. Sokunkat meglepte, hogy ilyen emlékei vannak, hiszen a klub szurkolói kifejezetten törekszenek arra, hogy szervezett formában senkivel szemben se történhessen ilyen, vagy ehhez hasonló incidens, a meccseink látogatása pedig a Család az első klubszlogen jegyében kulturált családi program legyen a Vasasnál. Ezért is értékeljük, hogy Ön személy szerint is tett és tesz annak érdekében, hogy a Vasas-sportolók megfelelő körülmények között sportolhassanak, a szurkolók pedig kulturált közegben szurkolhassanak a jövőben".

Orbán erre megköszönte a "bátorító és baráti hangú" levelet, hozzátéve: "összpontosítsuk erőinket a jövőre".

Úgy gondoljuk, nem kell már sokat várni rá, hogy megérkezzenek az első látványtervek az új Illovszky Rudolf Stadionról, aminek bizonyára a klub elkötelezett szurkolója, Schiffer András fog a legjobban örülni.