Orbán igenis tud a korrupcióról

A Jobbik fontosnak tartja, hogy eloszlassák azt a fideszes szavazók között a mai napig széles körben elterjedt nézetet, hogy a botrányos korrupciós ügyekről Orbán Viktor nem tud. 

Orbán Viktor közvetlen környezetében levő vállalkozók ma a magyarországi gazdasági folyamatok legnagyobb befolyással bíró szereplői - mutatott rá a politikus. Még nagyobb gondnak tartja, hogy e vállalkozók vagyonosodásának forrása szinte kivétel nélkül nem a versenyszférából, hanem 
rendkívül jövedelmező állami megrendelésekből, szerződésekből származik. 
A Jobbik fontosnak tartja, hogy eloszlassák azt a fideszes szavazók között a mai napig széles körben elterjedt nézetet, hogy a botrányos korrupciós ügyekről Orbán Viktor nem tud. A különböző mutyik haszonélvezői majdnem mindannyian a miniszterelnök környezetéből kerülnek ki, tehát
 kizárt, hogy éppen ő nem értesült volna ezekről
- jelentette ki Volner. 
 
2018-ban arról kell dönteniük az embereknek, hogy marad-e a Fidesz által kialakított "korrupciós gépezet", vagy a választópolgárok esélyt adnak-e egy jobb és tisztább politikának - hangsúlyozta Volner. A Jobbik ezért tartja fontosnak, hogy "feltárjuk a felülről szervezett maffiaszerű kormányzat működést". 
 
A politikus felidézte: a múltkori korrupciós tematikus napon, október 19-én az Országgyűlésben Orbán azzal védekezett,  hogy ezeknek a korrupt ügyleteknek egy részét a Fidesz különböző jogszabályokkal már törvényesítette. A Jobbik ezt a módszert elfogadhatatlannak tartja, és kormányra kerülve vissza fogja állítani a törvényességet.